Allt behöver inte bygga på vetenskap och beprövade metoder – ibland bara fungerar någonting och det känns bra. Så känner jag för selleri-juicen, det känns bara på topp att starta dagen med ett stort glas sellerijuice. Ibland med lite pressad citron i.

Så här startar jag inte alla dagar, men många. Speciellt de dagar då jag kör periodisk fasta (det gör jag ungefär 3 dagar i veckan). Då äter jag middag på kvällen, ungefär vid sex/sju tiden och sen äter jag inget mer den kvällen. Ingen frukost på morgonen heller – men jag dricker förstås en magisk kopp Bulletproof kaffe med Brain Octane Oil i och så lite smör och kokosolja – Ner i mixer med allt och vips har du en härlig skummig kaffe som direkt ger dig energi och stimulerar hjärnan. I Octane oljan finns Kaprylsyra som är 18 gånger mer koncentrerad än i kokosolja den här Kaprylsyran omvandlas till ketoner och ger oss härlig och snabb energi. Prova – det är en suverän kick på morgonkvisten!

När det är dags för lunch är en sellerijuice helt perfekt att börja med.

Recept:

Photo by Pixabay on Pexels.com
  • Hur mycket selleri som helst (beror ju självklart på hur mycket juice du vill dricka men jag tar nog ett helt packe selleristjälkar) och ta den ekologiska för att slippa besprutningar.
  • När du känner för lite syrlighet i juicen, pressa även i en eller två citroner.
  • Drick och njut!

Den supertrendig Medical Medium – Anthony William höjer denna gröna drink till skyarna. Den botar tydligen allt enligt honom. Tvivlare menar att sellerijuice inte alls har några hälsoeffekter (förutom att vi får i oss bra med vätska). Återigen är vi där – vi människor är mer komplexa än bara ett maskineri. Vi är en helhet med kropp och sinne och tror vi att någonting fungerar – ja, då fungerar det! Tillit/placebo, kalla det vad man vill men den troende märker ofta en positiv effekt.

Så bortsett från Anthony Williams lovord innehåller selleri väldiga mängder vitaminer, A, C och K exempelvis och massa antioxidanter, folsyra och fibrer – Så oavsett vad denna juice sägs bota för symtom och tillstånd så kan man snabbt konstatera att det är en energiboost av hög kvalitet, och vem mår inte bra av det? Och vem mår inte bra av att tro på att någonting vi äter eller dricker gör oss gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: