Kost-och hälsorådgivning ur ett funktionsmedicinskt perspektiv

Ibland är det lättare att genomföra förändringar med inspiration och stöd från någon annan. Utifrån ett funktionsmedicinskt perspektiv hjälper jag dig att komma tillrätta med obalanser utifrån din unika situation så att du kan leva mer i synk med din kvinnliga biorytm.

Många kvinnor upplever problem kopplat till obalanser i den inre biokemiska miljön. Obalanser som innefattar både mag-och tarmsystemet och hormonsystemet och påverkar sköldkörteln, binjurar, lever, äggstockar, matsmältning och även immunsystemet och vår psykiska hälsa. Kost, stress och andra livsstilsfaktorer har direkt inverkan på den inre miljön och nivån av olika hormoner. Mellan hormoner och signalsubstanser pågår ett komplext samspel, hormoner påverkar signalsubstanser som i sin tur påverkar hur vi mår både fysiskt och psykiskt.

Obalanser kan yttra sig på många olika sätt. Allt fler kvinnor lider idag av PMS, endometrios, PCOS, infertilitet, mensvärk och andra besvär som kan läka med en förändrad livsstil. Var du befinner dig i livet spelar stor roll men andra livsstilsfaktorer som kost och stress kan också skapa hormonella rubbningar. Lär dig tolka din egna kropps signaler för mer balans i livet.

%d bloggare gillar detta: