Kost/träning och livsstilsråd för att komma tillrätta med hormonella obalanser

Många kvinnor upplever problem kopplat till obalanser i den inre biokemiska miljön. Obalanser som innefattar både mag-och tarmsystemet och hormonsystemet och kan påverka sköldkörteln, binjurar, lever, äggstockar, matsmältning och även immunsystemet och vår psykiska hälsa. Kost, stress och andra livsstilsfaktorer har direkt inverkan på den inre miljön och nivån av olika hormoner. Mellan hormoner och signalsubstanser pågår ett komplext samspel, hormoner påverkar signalsubstanser som i sin tur påverkar hur vi mår både fysiskt och psykiskt.

Hormonella obalanser kan yttra sig på många olika sätt allt från humörsvängningar till infertilitet. Var du befinner dig i livet spelar stor roll men andra livsstilsfaktorer som kost och stress kan också skapa hormonella rubbningar.

Utifrån ett funktionsmedicinskt perspektiv hjälper jag dig att komma tillrätta med hormonella obalanser utifrån din unika situation för att leva mer i synk med din unika kvinnliga biorytm. Förändringar sker inte över en natt men med små steg i rätt riktning hittar vi rätt.

AUDIO KURSER ~ ON THE GO

BY BY PMS

Varför upplever vi humörsvängningar, cravings, acneutbrott, kramper och svullnad. Här får du all information. Lär dig hur du kan balansera de 2 viktaga nyckelhormonerna för att komma tillrätta med PMS symtom för alltid. Lär dig vilka kosttillskott som kan hjälpa dig i denna fas och hur du bäst tar hand om dig själv.

ENERGIZE

Lär dig boosta din kropp på bästa sätt för mer energi och mer ”turned on” känsla genom dagen. Runt 35-40 års åldern kan det kännas hopplöst att hitta energi, sova gott, gå ner i vikt – du kanske är i förklimakteriet. Hitta nytt sätt att sakta ner den hormonella åldersprocessen, må bättre, öka din libido och höj din energi.

HAPPINESS

Lycka och välbefinnande ligger i dina hormoner. Här går vi igenom några av de vanligaste orsakerna till depression, humörsvängningar och oro och hur du balanserar serotonin och dopamin nivåer på ett naturligt sätt. Du lär dig om hur trötta binjurar påverkar ditt humör och även hur ditt humör ofta påverkas genom de 4 faserna i din cykel.