Min hälsofilosofi – träning

Vardagsmotion är både gratis och väldigt tillgängligt, rör på dig så mycket du kan under dagen. Om du gillar att springa är några löprundor i veckan ett fantastiskt komplement. Lyft vikter ett par gånger i veckan för att behålla en hälsosam kropp och en balanserad inre miljö. Jag yogar mycket för att min kropp älskar det. Yogan ger mig styrka, flexibilitet och rörlighet och samtidigt ett inre lugn och mer balans.

Min hälsofilosofi – kost

Vi mår ofta bra av animaliskt protein, bra kött från gräsbetande djur, höns som pickat fritt i jorden och fisk som levt i vilda vatten. Ät mycket grönsaker och frukt och rotfrukter utefter din kropps metabola känslighet. Undvik processad mat och om du mår bra av det, lägg in en lättare fasta då och då. Socker och gluten försöker jag undvika så gott det går och Komcucha är mitt livselixir.

Min livsfilosofi

I vårt prestationsinriktade samhälle är det viktigt att tillåta sig stunder av ren och skär njutning och det behöver inte vara dyra komplicerade saker. Njut av att umgås med familj och vänner, njut av havet och skogen, njut av stillhet och vila, egentligen vad som helst som gör dig glad utan krav på effektivitet eller produktivitet. Viktiga bitar som ofta hamnar längs ner på prioriteringslistan men som behöves för att må bra. Mindfulness och meditation hjälper mig att distansera mig från mina tankar och att finna större inre ro och stillhet när livet runtomkring mig rusar.

Jag har ett holistiskt synsätt kring hälsa.

Jag är certifierad Kost- och Hälsocoach (Paleoinstitutet) med funktionsmedicinsk inriktning. Speciellt inriktad och med intresse för kvinnohälsa och hormoner. Jag är utbildad Stress.- och avslappningspedagog och studerar bland annat psykologi för att fördjupa min kunskap om människan. Som yogaläare har jag en bas inom Hatha yoga men älskar att utforska och experimentera med traditionella yogapositioner till härlig musik, en mer embodied yoga praktik. Jag har även vidareutbildat mig inom Pranayam och Meditation, Restorative yoga, Shakti yoga, Mediyoga och Gravidyoga. Jag fortsätter hela tiden att bygga på min kunskap inom hälsa med yogakurser/utbildningar, funktionsmedicin, och fertilitetsförståelse och hormoner.