Varför oljor från Young Living?

Jag har länge varit intresserad av eteriska oljor men trodde först att det inte var någon skillnad mellan olja och olja. Men nu vet jag att det är stor skillnad mellan de oljor som finns på marknaden. Har man hittat något som fungera håller man gärna fast vid det och Young Livings oljor lever verkligen upp till mina förväntningar. För tips och användning läs mer under ”användning”.

Varför Young Living som företag?

Istället för att produkterna säljs av företag så säljs de vidare från person till person, vänner och bekanta som vill dela dessa härliga upplevelser. Med denna metod för att sprida produkter kallar man sig ett nätverksföretag. Genom detta typ av nätverk får du hjälp och stöttning längs med vägen. Ett nätverksföretag betalar dig för att du väljer att hjälpa andra att upptäcka det du redan har gjort.

Oljorna

Young Livings oljor utvinns genom varsam ångdestillering eller kallpressning och endast de renaste oljorna används i produkterna. I över 20 år har Young Living arbetat med forskning och produkttester för att skapa deras egna Seed to Seal – kvalitetsstandard. Denna kvalitetsstandard säkerställer att oljorna håller högsta möjliga kvalitet. Det viktiga för att säkerställa kvaliteten med eteriska oljor är att den är helt ren – detta för att inte utsätta kropp för gifter och tungmetaller som kan skada kroppen, skapa irritation och till och med göra dig sjuk. Oljorna innehåller inte några tillsatta fillers, syntetiska ämnen eller skadliga ämnen. En flaska eterisk olja från Young Living innehåller naturens renaste och kraftfullaste essenser.

Använding

Oljorna kan användas för doftspridning, inhalering, utvärtes applicering på huden och till massage och lugnande bad. Dofterna påverkar det limbiska systemet i hjärnan som är centrum för känslor och minnen och vilket gör att dofterna påverkar oss på ett djupare plan och vi hjälper kropp och sinne i balans. Vill du som jag eliminera alla skadliga kemikalier i hemmet som påverkar hela familjen även i små mängder. Thives sortimentet bjuder på många effektiva och skonsamma produkter, allt från rengöringsprodukter till tandvårdsprodukter med säkra lösningar och berikade med eteriska oljor.

Varför har oljorna ingen ekologisk märkning?

Young Livings oljor har inga av de miljömärkningar vi är vana med. En förklaring till detta är att många av de länder som Young Living skördar sina växter i helt enkelt inte erbjuder någon sådan typ av märkning. Många länder är utvecklingsländer och att certifiera oljorna skulle i de flesta fall göra slutprodukten väldigt mycket dyrare.

Vad innebär Young Livings egna kvalitetsstandard?

Young Living har skapat sin egna standard Seed to Seal för att säkerställa att alla oljor är fria från bekämpningsmedel, kemikalier och allt annat som skulle ingå i en miljömärkning. Denna kvalitetsmärkning gör att oljorna håller högsta kvalitet och är framställda med omsorgsfullt odlade råvaror, noggrann testing och specificerade standarder.

Finns det studier som visar att eteriska oljor är effektiva?

Det finns flera studier som visar på de eteriska oljornas effektivitet och det blir vanligare och vanligare att man använder sig av oljor. Checka in ”AromaticSience” här hittar du intressant fakta!
Eteriska oljor har hög lipidlöslighet, vilket innebär att de kan ta sig igenom cellmembran och jobba både inuti och utanpå våra celler. Deras kraftfulla beståndsdelar jobbar tillsammans med våra kroppar för att stötta system och organ. De påverkar oss även emotionellt. När vi andas in oljorna tränger de igenom blod/hjärnbarriären och färdas till det limbiska systemet, den del av hjärnan som styr vårt humör. Det är t.ex därför vi ofta kopplar samman dofter med olika händelser i våra liv.

Behöver jag beställa oljorna varje månad eller sälja vidare?

Det behöver du inte göra om du inte vill! Du behöver aldrig binda upp dig på någonting om du inte vill. Vill du däremot beställa mer, så finns det ett frivilligt bonusprogram där du kan spara ytterligare % på det som du redan har som medlemsförmån. Om du vill hjälpa andra att ta del av oljorna och själv tjäna pengar behöver du vara med i bonusprogrammet och beställa för ett visst antal poäng i månaden. Men du kan när som helst ändra dig och minska din beställning eller avsluta ditt bonusprogram helt och hållet. De pengar du får in kan du sedan använda till bland annat dina beställningar.

Oljorna är för dyra

Varje 15 ml flaska innehåller ca 250 droppar och eftersom Young Livings eteriska oljor är så potenta räcker det ofta med 1 enda droppe per behandling. Så investerar du i exempelvis ett start kit (som innehåller en doftspridare) handlar det inte om några stora summor per behandling. Att kunna använda produkter som är giftfria och hjälper till att stötta hälsan är fantastiskt! Det är lätt att jämföra priser med de oljor man hittar på stan eller på nätet, men skillnaden är ofta större än man kan tro. Young Livings eteriska oljor är 100% rena och naturliga medan många andra märken innehåller allt från syntetiska fyllnadsmedel till rester av bekämpningsmedel. I USA är marknaden för eteriska oljor inte reglerad och FDA (Food and Drug Administration) gör ingen skillnad på naturlig lavendel, odlad under bästa förutsättningar och varsamt destillerad på låga temperaturer, eller syntetisk lavendel framställd i ett labb. Det kan alltså stå 100 % pure på flaskan, utan att det egentligen betyder någonting alls. Young Livings oljor är däremot odlade i växtens ursprungliga habitat och skördas vid rätt tidpunkt med både naturen och människor som högsta prio. Läs gärna om deras Seed to Seal verifierade leverantörer för att se hur deras samarbete med odlare i utvecklingsländer leder till bland annat jobb, kooperativ och behovsstyrd saker som skolor, vattenledningar och sjukvård för bönderna och deras samhällen.

%d bloggare gillar detta: