Med en djupare förståelse för kvinnors cykliska natur kan vi anpassa livsstilsval för bästa hälsa och välbefinnande.

Många kvinnor lider idag av PCOS (polycystic ovary sydrome), endometriosis, problem med sköldkörtel och binjurar, olika problem med menscykeln, libido, depression etc. Få kvinnor har information om hur vi på ett hormonellt plan tar hand om oss själva. Ofta tror vi kanske att kaos och lidande är en del av att vara född i en kvinnlig kropp. Men så behöver det inte alls vara.

Media och samhället bidrar till en skev föreställning om strävan att behålla en ungdomliga kropp. Det gör det svårt att uppskatta vår vuxna kvinnliga kropp. Vår moderna livsstil gör oss frånkopplade vår egna kropp och vårt djupaste inre visdom och intelligens.

Exponering för hormonstörare kan finnas lite överallt, i luften, i vattnet, i maten och i olika skönhetsprodukter. Dessa toxiska ämnen kan störa den naturliga hormonproduktionen och leda till över- eller underproduktioner. Stress är också en stor hormonstörare och också en stor del av mångas vardag idag. Kronisk låg-gradig stress påverkar hela kroppens feedbacksystem, HPA-axeln som i sin tur reglerar humör, immunförsvar, libido, matsmältning och energinivåer.

Olika dieter och budskap gör oss förvirrade och rubbar vår hormonella balans. Många gånger slutar det med att våra försök till en hälsosam livsstil ger oss för mycket kolhydrater och framförallt av fel sort, för lite fett, för lite vitaminer och mineraler och för mycket socker, alkohol och kaffe.

Låt istället maten få bli medicin för det endokrina system ~ ge kroppen det den behöver och vill ha vid rätt tillfälle.

Audio sessions

By By PMS

Varför upplever vi humärssvängningar, cravings, acne, kramper och svullen kropp? Här får du all information. Lär dig hur du kan balansera 2 nyckelhormoner för att komma tillrätta med PMS symtom för alltid. Lär dig vilka kosttillskott som kan hjälpa dig i denna fas och hur du bäst tar hand om dig själv.

Energize

Lär dig boosta din kropp på bästa sätt för mer energi och en ”turned on” känsla. Runt 35-40 års åldern kan det kännas hopplöst att hitta energi, sova gott, och gå ner i vikt, speciellt om vi är i förklimakteriet. Hitta nya sätt att sakta ner den hormonella åldersprocessen, må bättre, öka din libido och höj din energi.

Happiness

Lycka och välbefinnande ligger i dina hormoner. Här går vi igenom några av de vanligaste orsakerna till depression, humörsvängningar och oro och hur du balanserar serotonin och dopamin nivåer på naturlig sätt Du lär dig om hur trötta binjurar påverkar ditt humör och även hur ditt humör ofta påverkas genom de 4 faserna i din cykel.


Embodied lifestyle.


%d bloggare gillar detta: