Hälsorådgivning med funktionsmedicinsk inriktning för kvinnor

Många kvinnor upplever problem kopplat till obalanser i den inre biokemiska miljön. Obalanser som innefattar både mag-och tarmsystemet och hormonsystemet och kan påverka sköldkörteln, binjurar, lever, äggstockar, matsmältning och även immunsystemet och vår psykiska hälsa. Kost, stress och andra livsstilsfaktorer har direkt inverkan på den inre miljön och nivåer av olika hormoner. Mellan hormoner och signalsubstanser pågår ett komplext samspel, hormoner påverkar signalsubstanser som i sin tur påverkar hur vi mår både fysiskt och psykiskt.

Hormonella obalanser kan yttra sig på många olika sätt, allt från humörsvängningar till infertilitet. Var du befinner dig i livet spelar stor roll men andra livsstilsfaktorer som kost och stress kan också skapa hormonella rubbningar.

Om vi lär oss att leva mer i synk med vår egna kropp kan vi nå mer balans och harmoni i livet. För att göra det behöver vi ta ett helhetsgrepp om hälsan där alla delar i livet är lika viktiga. Våra behov skiftar från dag till dag och kropp och sinne speglar hela tiden vår inre cykliska miljö. 

Hormoner är fantastiska, när vår inre miljö är i balans ser dessa små budbärare till att saker och ting fungerar på bästa sätt i vår kropp. Dock finns det mycket i vår moderna livsstil som sätter denna inre miljö ur balans. Stress, dålig kost, miljögifter, mediciner för att nämna några, men det går att undvika hormonell kollaps och hitta mer flow i livet. Jag arbetar med hälsa ur ett helhetsperspektiv med fokus på kvinnor och hormoner.

Utifrån ett funktionsmedicinska perspektiv hjälper jag dig att komma tillrätta med hormonella obalanser utifrån din unika situation för att leva mer i synk med din unika kvinnliga biorytm. Förändringar sker inte över en natt men med små steg i rätt riktning hittar vi rätt.


What’s the greatest lesson a woman should learn? That since day one, she’s already had everything she needs within herself. It’s the world that convinced her she did not.

RUPI KAUR

Så går det till

Jag arbetar med hälsorådgivning både live och online därför är det lätt för dig, att var du än befinner dig, få hjälp att optimera din hälsa.

  • Boka en rådgivning 60-120 minuter
  • Fyll i hälsoenkät och mejla tillbaka samt bifoga (frivilligt) andra provsvar/tester.
  • Under samtal går vi igenom inskickade dokument, livsstil/träning/kost och det som kan ligga till grund för obalanser.
  • Tillsammans skapar vi en plan för fortsatt hälsoarbete, du får rekommendationer kring kost/eventuella tester/tillskott/livsstilsförändringar för att optimera din hälsa

%d bloggare gillar detta: